Voordelen Eiwitdieet


Je ziet vaak het onderwerp van het Eiwitdieet voorbij komen of het nu negatief of positief is.

In dit artikel zullen we in het kort uiteenzetten wat de voordelen zijn van een eiwitdieet.

Waarom een eiwitdieet om gezond af te vallen?eiwitrijke voeding

Het eiwitdieet is effectiever dan de meeste andere diëten, dit komt omdat met het eiwitdieet opgeslagen vetten verbrand worden en gebruikt worden als energieverbranding. Al na 48 uur na het starten van een eiwitdieet zullen de koolhydraat reservers op raken of al zijn. Op dat moment zal je energie worden gehaald uit de eiwitten die je via het dieet binnen krijgt. Een weetje is ook dat eiwitten minder makkelijk zijn om te zetten in energie dan koolhydraten. Door dit gegeven zal je lichaam je opgeslagen vetten of energiereserves op de plekken waar je het niet graag wil hebben zoals buik, benen en billen gaan gerbruiken als energie. Dus er zal een verbranding ontstaan van de vetten.

Kan iedereen het proteïnedieet volgen?

Het dieet kan in principe door iedereen vanaf 18 jaar worden gevolgd. We schrijven in principe omdat er altijd mensen zijn die een allergie kunnen hebben zoals een glutenallergie of iets soortgelijks. Als je het niet zeker weet of je het kan of mag volgen kun je altijd informatie inwinnen bij een voedingscunsulent. 

Het dieet kan een goed antwoord zijn als je snel af moet vallen als je binnen een korte tijd een operatie zou moeten ondergaan. Voor mensen die slaapapneu hebben is het een aanrader omdat het proteïnedieet in tegenstelling van koolhydraten geeft het eiwitdieet een constantere stroom van energie af aan je lichaam. Dit houd ook in dat je minder slaperig zal zijn en een beter concentratie hebt. Daarbij een voordeel dat je afvalt en daardoor minder zal snurken. Mensen met een hoge bloeddruk hebben voordeel aan het dieet. Hypertensie, de hoge bloeddruk is een van de ‘moderne’ aandoeningen door onze levensstijl en eetpatroon tegenwoordig. Of als je gewoon wil afvallen is het eiwitdieet een misschien wel de beste methode om effectief af te vallen.

De voordelen van het eiwitdieet

Het eiwitdieet heeft tal van voordelen, van medische voordelen die je er van kan hebben, maar ook natuurlijk het voordeel dat je gewicht beheersbaar zal blijven. Wat dacht je van het geen hongergevoel als je het dieet volgt en zo zijn er nog meer tal van voordelendie we hieronder nog kort opgeschreven hebben: 

  • * Medisch onderbouwd
  • * Het eiwitdieet helpt om je bloeddruk te verlagen
  • * Cholestrol zal worden verlaagd
  • * Makkelijk vol te houden (geen hongegevoel)
  • * Spiermassa blijft behouden
  • * Stabiele bloedsuikerspiegel
  • * Kan ook gevolgd worden door patienten van diabetes type 2
  • * Vermindering gewrichtsklachten
  • * Stofwisseling wordt ondersteund
  • * Niet geheel onbelangrijk – Verminderd snel gewicht!

Er zijn tal van medische gronden waarvoor een eiwitdieet postieve invloed op heeft. Zoals bijvoorbeeld jicht, hartziekten, zwaarlijvigheid, slaapapneu en ga zo maar door. Veel van deze ‘afwijkingen’ kunnen sterk afhankelijk zijn van de risicofactoren als overgewicht en obesitas.

Wat zeker is dat het eiwitdieet helpt je gezondheid te bevorden en de insuline in het bloed op peil te houden. Het zijn vooral toch voordelen wat er te behalen is met het eiwitdieet. Mocht je interesse hebben om een eiwitdieet te willen volgen dan is het eiwitrijk dieet van FitChef een aanrader.