HOE OVERWIN JE DE OVERGANG?

Je bent rond een leeftijd gekomen dat je last kan krijgen van de ‘overgang’ en helaas met alle klachten die er bij horen.

Dit is voor veel vrouwen een dagelijkse strijd die geleverd moet worden tegen de verschillende klachten. We zijn allemaal uniek en daarmee zijn de klachten ook uiteenlopend. Wat we bedoelen te schrijven is dat niet iedereen die in de overgang   zit dezelfde klachten heeft of krijgt.

Hoe ga je ermee om? Wat zou je er aan kunnen doen om het draaglijker te maken?

De schrijfster van het ebook ‘Overwin je Overgang‘ heeft van uit haar eigen ervaring onderzoek gedaan en is tot verschillende manieren gekomen die je kunnen helpen met de verschillende aspecten van de overgang. Hoe je met bepaalde situaties om kan gaan, wat je wel en beter niet kan doen als je last hebt van de overgangsklachten.

Ontdek zelf hoe jij in 27 dagen van je overgangsklachten zoals opvliegers, vermoeidheid en angstgevoelens kan afkomen.

Net als jij zit Ria in de overgang en heeft zij een gezinsleven met haar dagelijkse werkzaamheden in haar eigen bedrijf met haar partner. Ze heeft verschillende adviezen opgevolgd van artsen, gezondheidscoaches en therapeuten. Ze kwam er al snel achter dat ze niet begrijpen waar je als vrouw doorheen gaat als je in de overgang zit.

Ria heeft enkele jaren geleden ontzettend veel last gehad van geestelijke en lichamelijke klachten. Het was begonnen met koortsaanvallen, onrustig en vermoeidheid. Dit werd alleen maar erger. Ria begon ook last te krijgen van angstaanvallen, gevolgd door paniekaanvallen en hartkloppingen. Dit zijn verschillende klachten die bij veel vrouwen voorkomen, dus niet uniek zijn.

Er kwam een dag dat het gewoon niet meer ging…

De dag was gekomen dat het allemaal teveel werd voor Ria en dat ze niet meer wist wat ze er mee aan moest, alles was teveel. Ze wist niet wat er aan de hand was, ze had alles wat haar hartje begeerde. Ze had een fijn gezin, een eigen bedrijf en vrienden om haar heen. Maar dit alles leek het niet te zijn. Ze is naar de dokter gegaan en kreeg eigenlijk geen echte duidelijke antwoorden op haar vragen waar ze mee zat. Ze had verschillende vragen over de overgang zoals:

 

  • Wat kan ik doen om de opvliegers te verminderen?
  • Wat kan ik er zelf aan doen om mijn overgang te verzachten?
  • Hoe komt het dat ik steeds misselijk ben?
  • Zit ik in de menopauze?
  • Wanneer komt er een einde aan de klachten?

De oplossingen die de dokter voorstelde waren niet de oplossing waar Ria naar zocht. De oplossingen die werden voorgesteld waren doorverwijzingen naar een psychiater? en antidepressiva en daarbij eventueel de pil slikken om de hormoonhuishouding anders te laten werken? Ria moest van de dokter rustiger aan doen? Volgens haar waren en zijn dat geen oplossingen die je als vrouw wil horen.

Je voelt je als vrouw niet serieus genomen met dit soort oplossingen, ook omdat het niet bijdraagt aan een oplossing of iets dergelijks.

Het leek wel of niemand haar begreep. Dus is Ria zelf op onderzoek uit gegaan en de inzichten die ze kreeg waren schokkend.

Ze heeft verschillende manieren uitgeprobeerd om zich beter te voelen, maar kwam er al snel achter dat veel methodes of manieren nauwelijks of totaal geen effect hadden.

 

De overgang is een transformatie en zeker geen ziekte!

Door haar onderzoeken kwam ze er achter dat een andere benadering van de overgang positieve effecten teweeg brengt. Het lichaam van een vrouw komt in een andere fase in je leven. Je gaat van een biologisch vruchtbaar leven naar een onvruchtbaar leven.

Het klinkt drastisch, maar het nu eenmaal zo dat er veel in je lichaam veranderd. De overgang bestaat uit 3 fasen, bij elke vrouw zijn deze fasen verschillend. Hoe lang elke fase duurt is bij iedereen verschillend. Het kan zijn dat iemand snel door fase een gaat en langer door de tweede fase zal gaan. Dus bij ieder persoon is dit verschillend. Op de website van Ria kan je hier meer over lezen hoe deze fases werken.

De drie fases van de overgang:

Stap Fase 1: pre-menopauze

​De laatste periode voor je menstruatie. De hormonen in je lichaam beginnen steeds meer te schommelen. Je lichaam heeft steeds meer moeite om ‘eitjes’ te laten rijpen. Niet alle vrouwen hebben hier last van, terwijl andere daar juist wel veel last van kunnen hebben. Hoe dichter bij de menopauze komt hoe meer veranderingen je lichaam rond de menstruatie mee maakt.

Stap Fase 2: menopauze

Menopauze is slechts een onderdeel van de gehele overgang. De begrippen van Menopauze en overgang worden vaak door elkaar gehaald. De laatste dag van je menstruatie heet menopauze. Stel je hebt een jaar lang geen menstruatie meer gehad, dan was het een jaar geleden dat je je menopauze hebt gehad.

Stap Fase 3: post menopauze

Het stoppen van aanmaken van hormonen is gestopt door je eierstokken. ​Je lichaam en geest zijn op zoek naar een nieuwe balans, een evenwicht die bij je nieuwe fase past. Je bent bewust van de klachten die je hebt en eventueel kan krijgen en kan er goed mee om gaan zodat het stukken dragelijker is om door deze fase te komen. Zeker als je weet waar de klachten vandaan kunnen komen.

Veel overgangsklachten komen voort uit alledaagse gewoonten, voeding en ingredriënten

Wat je zal opvallen dat uit de dagelijkse voeding veel invloed zal hebben op je klachten. Een van de grootste boosdoeners is suiker. Suiker heeft veel invloed op je suikerspiegel en deze kan het op slaan als vet. Er zit nog veel meer achter wat je kan lezen in het ebook. Niet alleen suiker, maar ook combinaties van bepaalde voedingsmiddelen die onschuldig lijken. Ook is een andere factor van grote invloed op je klachten en dit is gebrek aan ontspanning. Dit heeft zeker een grote invloed op je wel en wee in het dagelijkse leven. Hoe pak je iets aan, hoe ga je met je stressmomenten om als iets tegen zit en vooral nu als je gevoeliger bent door je hormoon veranderingen.

We hebben een korte opsomming gemaakt wat je kan ontdekken in het ebook ‘OVERWIN je OVERGANG

  • Heldere en duidelijke uitleg
  • Waar is de overgang taboe?
  • Wat is de nr.1 gemaakte fout bij een overgangstest
  • Hoe elimineer je 9 meest voorkomende lichamelijke klachten
  • Waarom artsen de emotionele klachten niet begrijpen
  • Hoe krijg je de meest voorkomende geestelijke klachten onder controle
  • Geen opvliegers en angstgevoelens meer!
  • Waar hebben mannen een hekel aan?
  • Welke voedingsmiddelen verergeren je overgangsklachten?
  • Hoe krijg je meer energie en zal je uitgerust wakker worden
  • Eenvoudige recepten die je helpen de klachten te verzachten
  • En nog veel meer tips om van je overgangsklachten af te komen..

Hieronder een aantal ervaringen van verschillende mensen nadat zij de tips uit het ebook hadden toegepast: