Hoe kan ik gezond afvallen?

Hoe kan ik gezond afvallen?

 

Is een veel voorkomende vraag die de mensen stellen die wat willen afvallen.eet genoeg groente

Hoe je kan afvallen is meestal vrij makkelijk te beantwoorden. Het gaat er vaak om dat je jezelf af gaat vragen of je wel goed gezond en verantwoord eet. Je voeding is een van, misschien de wel de belangrijkste reden die er voor zorgt dat het afvallen gaat slagen.

Kijk naar jezelf en schrijf op wat je zoal over de dag of dagen tot je neemt wat betreft voeding en alle soorten drinken. Analyseer wat er eventueel fout aan is en zorg er voor dat je voeding veranderd. Wat ook een belangrijk factor is je eetpatroon. Hoeveel maaltijden en/of snack eet je over de dag heen. En niet geheel onbelangrijk, waar bestaan de maaltijden en snacks of tussendoortje uit. Zijn ze gezond en verantwoorde hoogwaardige voeding? of behoren ze toe tot de groep ‘junk’ food? Weet je wat je eet? wees bewust van de voeding die je eet en wat het met je lichaam kan doen. Zorgt het er voor dat je langdurig geen trek meer hebt, of is het een snelle snack die ervoor zal zorgen dat je al snel weer trek in iets ‘lekkers’ hebt en daardoor de ‘verkeerde’ dingen eet. Met als gevolg dat je gewicht niet minder zal worden, maar misschien wel juist langzaam meer en meer zal worden op de weegschaal.

wortelsDat is zeker niet wat je wil, dat is zeker..

Dus aanpakken en beginnen met alles op een rijtje te zetten. Hoe begin je s’morgens je ontbijt, wat eet en drink je. Wat gaat het vervolg worden, dus een aantal uren later een tussendoortje? of ga je voor het middageten zonder een gezonde snack tussendoor? daarna een snack in de middag of zonder snack door naar het diner, avondeten?

Het is en blijft altijd moeilijk om te vinden wat het beste bij je past en wat je makkelijk vol kan houden. Misschien is een eiwitdieet wel iets voor je, of ga je liever voor een koolhydraat-arm dieet, die niet moeilijk te volgen is. Deze twee keuzes van dieet of anders geschreven manier om met je eten om te gaan staan beide op de website. Een eiwitdieet (van Fitchef) is een methode die door veel mensen is positief gevolg met goed resultaat. Een andere methode van Jasper ‘het 7×7 afslank receptenboek’, bekend van Rtl4 die bij vele mensen goed resultaat heeft opgeleverd. Ook de afslank Receptenbijbel is zeker een goede vervanger voor het verkeerde ziekenhuisdieet en andere crashdiëten.

Belangrijk is om bewust er van te zijn of zeker bewust te worden wat je eet en of het een beetje in balans in met wat op een dag nodig hebt wat betreft de inname. Zorg dat je verse groente en fruit eet en eet meer met mate de ‘verkeerde’ snacks. Natuurlijk is er altijd wel plaats voor een foute snack, maar beperk dit en probeer dit met mate te doen.

We zullen op dit artikel terug komen met tips over wat je beter wel of juist niet kan eten.

balans voeding