Dieet soorten

Diverse artikelen over alles wat Diëten te maken heeft en wat je misschien beter wel of juist niet kan doen om een dieet te volgen.
Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten Wat gebeurt er in je lichaam als je daadwerkelijk minder koolhydraten eet, dus koolhydraatarm eten toepast. Korte Inleiding We zullen in dit artikel verschillende aspecten behandelen die te maken hebben met betrekking tot Koolhydraatarm eten....

Lees meer
Crash dieet – Begin niet aan Crashdiëten

Crash dieet – Begin niet aan Crashdiëten

Crash dieet – Begin niet aan Crashdiëten – De titel van dit artikel laat het je al duidelijk weten hoe wij tegenover het crashdieet staan. Met een crashdieet is het mogelijk om razendsnel kilo’s te verliezen, zeker de eerste week gaat het al aardig hard met de kilo’s…

Lees meer
Afvallen met het ziekenhuisdieet

Afvallen met het ziekenhuisdieet

Afvallen met Het Ziekenhuisdieet Het ziekenhuisdieet is een populair dieet om snel kilo's kwijt te raken.  Maar is het geschikt voor jou om in korte tijd een effectieve manier om gezond af te vallen. Op die vraag gaan we iets dieper in op het dieet. Snel Afvallen met...

Lees meer
Soorten dieet

Soorten dieet

Dieet soorten Er zijn verschillende varianten van dieet, verschillende dieet soorten, hieronder een aantal soorten dieet kort beschreven:  Koolhydraatarm dieet (Low-Carb): Dit is een dieet ( of eetpatroon) waarin de nadruk ligt op koolhydraten beperking....

Lees meer

Dieet soorten  ☞  Op deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden met nieuwe dieetsoorten of methodes die gevolgd kan worden. De diversiteit van de artikelen zal gaan over van alles wat Diëten te maken heeft en wat je misschien beter wel of juist niet kan doen om een dieet of methode te gaan volgen.

Dieet soorten

Er zijn verschillende varianten van dieet, verschillende dieet soorten, hieronder een aantal soorten dieet kort beschreven: 

Koolhydraatarm dieet( Low-Carb):

Dit is een dieet ( of eetpatroon) waarin de nadruk ligt op koolhydraten beperking. Voedingsmiddelen met veel koolhydraten (zoals brood , pasta, aardappelen en rijst) worden beperkt of  vervangen door       voedingsmiddelen met een hoog proteïne of vetgehalte  (Vlees, vis en sojaproducten)     Voorbeelden van dieet soorten: Atkins en South Beach.

Vetarme dieet:

Is een dieet waarin de consumptie van vet zoveel mogelijk beperkt wordt. Een vetarm dieet is vaak een voorgeschreven dieet. Vet arme diëten zijn populair omdat er snel gewichtsverlies optreed. Over het algemeen worden deze diëten als crash diëten gezien. Door de ‘crash’ zal op de lange termijn weer het effect ontstaan om weer aan te komen in gewicht. Dus is niet geschikt voor de lange termijn, voorbeelden: Vetvrijdieet Slender You, Ziekenhuis dieet en Koolsoepdieet  * Ziekenhuis dieet is een vetvrij dieet en heeft veel overeenkomsten met het  “vetvrij slender you“ dieet ( of andersom).  En net zoals “vetvrij slender you” is het crash dieet. Dat wil zeggen dat er niet voldoende voedingstoffen in dit dieet zitten en dat daarom dit niet lang  achter elkaar gevolgd mag worden. He ziekenhuis dieet wordt aangeraden om 5 doordeweekse dagen te volgen *  Koolsoepdieet: Koolsoep dieet is een vetvrij dieet.  Het is ook een crash dieet en mag dus niet langdurig gevolgd worden omdat er te weinig voedingstoffen inzitten. Het wordt aangeraden om dit dieet niet langer dan 7 dagen te volgen.  Na 7 dagen is het gewichtsverlies tussen de 5 à 8 kilogram. Caloriearm dieet: Is een dieet die er opgericht is de dagelijkse hoeveelheid consumptie van calorieën te verminderen. Een caloriearm dieet probeert een dieet  te creëren doormiddel van een uitgebalanceerd voedingsschema’s, voldoende voedingsstoffen maar met weinig calorieën. Is effectief als je maar de caloriën in de gaten blijft houden. Is moeilijk vol te houden voor sommige mensen omdat het een soort way of life moet worden. Voorbeelden van de dieet soorten: Sonja Bakker (verschillende boeken), Sherrydieet en 13 dagendieet

Koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarme diëten zijn relatief nieuwe aanpakken van overgewicht en gezondheid. Dokter Atkins was de eerste die deze dieet soorten populair wist te maken. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat het terugbrengen van koolhydraten leidt tot gewichtsverlies en in veel gevallen een betere gezondheid. Het voornaamste probleem van koolhydraten is dat ze snel na het eten worden omgezet in suiker. Deze suiker komt snel in het bloed terecht. Zodra dit in het bloed komt zorgt dit voor een insuline-reactie. Dit betekent dat uw lichaam snel veel insuline aan maakt. Deze insuline zorgt ervoor dat het suiker in uw bloed wordt omgezet in vet. Ook zorgt het ervoor dat de vetverbranding wordt stilgezet. Dit betekent dus dat u aankomt. Dit probleem doet zich niet voor me alle koolhydraten, het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen goede en slechte koolhydraten. Om meer te weten te komen over koolhydraten en koolhydraatarme dieeten en over; Wanneer een koolhydraatarm dieet gezond is en wanneer niet Waarom bepaalde voeding buikklachten, prikkelbare en spastische darm veroorzaakt; en welke voeding dit juist verhelpt. Hoe het komt dat u met een koolhydraatarm dieet snel afvalt en u het gewicht er makkelijker afhoudt dan met andere dieeten Welke voeding uw bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk houdt Wat u precies wel en niet kunt eten Hoe u dit dieet volhoudt door voldoende variatie aan te brengen

Eiwit dieet:

Dit is een caloriearm  dieet , waarbij de belangrijkste caloriebron bestaan uit eiwitten. Deze manier van afvallen is meestal in combinatie met de Whey Eiwit-shakes. (zie onderstaande uitgebreide informatie)

Afvallen op gezonde manier? Eiwitten dieet shakes ,zijn het ideale hulpmiddel voor als je wilt afvallen op een gezonde manier. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam en worden gevormd door lange ketens van aminozuren. Wanneer eiwitten in je lichaam komen, in het spijsverteringskanaal, wordt het tot kleinere eenheden afgebroken. Deze eenheden, vooral aminozuren, kunnen weer als bouwsteen worden gebruikt voor de spieren. Eiwitten zijn dus noodzakelijk voor een gezond lichaam.

Effectief? Het lichaam heeft wel wat moeite om eiwitten te verteren en genoeg energie en een goede darmflora balans zijn vereisten. Aminozuren zijn voor het lichaam wel gemakkelijker op te nemen, maar deze worden vaak in kleine hoeveelheden niet goed opgenomen vanwege concurrerende stoffen. Het is daarom noodzakelijk om grote hoeveelheden aminozuren tegelijkertijd in te nemen. Eiwit shakes zijn in veel situaties gemakkelijker, zeker om af te vallen. Werking van eiwitten Eiwitten hebben als grote voordeel dat ze je een verzadigd gevoel geven, zonder dat je vetten (koolhydraten) binnenkrijgt. Ze geven 4 kilocalorieën per gram en je hebt je portie eiwitten al snel binnen met eiwit shakes. Eiwitten zorgen ook voor verhoging van vetbranding.

Verschillende soorten: Eiwitten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals whey, whey isolaat en whey hydrolisaat. De verschillen zijn te vinden in de bewerking van elk eiwit. Whey is een onbewerkte eiwit die snel en goed verteerbaar is. Whey isolaat bevat een laag percentage lactose of melksuiker, wat ideaal is voor mensen met lactose intolerantie. Whey hydrolisaat is een eiwit complex dat al voorverteerd is en het beste opneembaar is.

Eiwit shakes innemen: Afslanken met eiwit shakes is vooral effectief als je een gezond dieet neemt en blijft bewegen. De shakes kun je bijvoorbeeld tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten innemen, zodat je in die tijd geen andere etenswaren (zoetigheid of chips!) kunt snoepen. Je kunt de shakes ook innemen voordat je een barbecue hebt of een uitgebreid diner. Ook dan voorkom je dankzij een verzadigd gevoel dat je veel vet eten inneemt. Met de eiwit shakes voorkom je heel gemakkelijk dat je onnodig vetten binnenkrijgt.

 

Ook voor sporters!

Eiwit shakes helpen overigens niet alleen bij het afvallen. Ook sporters kunnen er optimaal van profiteren. Spiercellen groeien optimaal als het lichaam aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, binnenkrijgt. De eiwitten moeten anderhalf uur voor training worden ingenomen omdat het lichaam die tijd nodig heeft om de eiwitten te verteren. Een halfuur na het sporten kan er weer een eiwit shake worden genomen (liefst met whey) voor een snelle afgifte. Deze manier van afvallen of gewichtbeheersing kan effectief zijn maar er is wel een soort zelfdiscipline voor nodig. Wij kunnen u HET mentale dieet plan aanraden om uw gewichtbeheersing écht te beheersen.

Bloedgroep dieet:

Dit is een dieet die ervan uitgaan dat de lichamelijke behoeft genetisch bepaalt is, en dat dit te koppelen aan het bloedgroep type. Is ook een moeilijk dieet, dit omdat bepaalde voedingsstoffen door jou volgens de bloedgroep niet genuttigd mag worden en dit kan nu net jouw favoriete groente, fruit of kruiden zijn. Dr. James D’Adamo en zijn zoon dr Peter D’Adamo ontdekten dat er een verband is tussen de bloedgroep en voeding. Net zoals er samenklontering kan ontstaan wanneer er twee verschillende bloedgroepen bij elkaar komen (als afweerreactie), zo kan verkeerde voeding tot samenklontering van cellen leiden. Bloedgroep A ( De vegetariër – De graaneter) Bloedgroep B ( De nomade – Het sobere type) Bloedgroep AB ( Het mysterie – De alleseter)

Montignac dieet

Het Montignac dieet is een afvalmethode die is bedacht door de Fransman Michel Montignac. Montignac onderscheid zich met de andere diëten doordat in zijn dieet en niet op de calorieën wordt gelet. Dit dieet gaat voornamelijk uit van een aantal basisregels en -aannames; als je je hieraan houdt kan volgens Montignac niets meer in de weg staan om verantwoord gewicht te verliezen en gezond afvallen is een essentieel principe dat door Montignac in veel diëten achterwege gelaten wordt. De belangrijkste richtlijnen van Montignac luiden als volgt:

  • Koolhydraten en vetten moeten in maaltijden niet worden gecombineerd
  • Het aantal voedingsvezels per maaltijd moeten hoog zijn.
  • De consumptie van vet moet laag blijven, en van de vetten die wel worden gegeten moeten zoveel mogelijk verzadigde vetten zitten, en vetten met Omega-3 vetten zoals die vaak te vinden zijn in verse vis, zogenaamde goede vetten
  • Er moeten niet alleen maar calorieën geteld worden.
  • Het evenwicht van een goed voedingspatroon ligt over de hele dag en niet allen in 1 maaltijd

Montignac gaat van twee fases uit: -Fase 1: de afslankfase In fase 1 hou de vetten en koolhydraten strikt gescheiden, en duurt minstens drie maanden. In deze fase werkt men naar een streef gewicht toe. Dit kan bijvoorbeeld door bij het ontbijt alleen volkoren brood en bruinbrood te eten en beleg zonder toegevoegde suikers. -Fase 2: de onderhoudsfase De eerste fase moet minimaal 3 maanden volgehouden worden. Heb je je streefgewicht bereikt dan kun je vetten met goede koolhydraten combineren en kun je af toe een overtreding permitteren. Is ook weer een dieet die moeilijk vol te houden is omdat je gebonden bent aan de regeltjes die niet handig zijn in het dagelijks leven.

Glutenvrij dieet:

Mensen die een glutenvrij dieet volgen lijden in de meeste gevallen aan Couliakie. Couliakie is een ziekte waarbij de darmen het gebruik van gluten niet kunnen verdragen, een gevolg daarvan is diaree en darmkrampen. Mensen die deze ziekten hebben zullen hun leven lang een gluten vrij dieet moeten volgen. Dus niet geschikt voor mensen die alleen gewicht willen verliezen. Zoals u kunt zien zijn er vele varianten van dieetsoorten, de een lijkt effectief en blijkt het dan toch net niet te zijn.    Dit is maar een kleine greep van wat er zoal op de markt is. Wij raden u aan om eens naar deze Mentale dieet plan ‘methode’ te kijken, hij is zeker effectief met goede resultaten en dan hebben we het ook over een langere periode…

Het Fruitdieet

In de zomer wil iedereen er graag slank en fit uitzien. Tevens is het in de zomer prettig om te kunnen dieeten, afslanken met een dieet dat makkelijk vol te houden is. Het fruitdieet is zo’n dieet. Lekker experimenteren met fruit Fruit en groenten zijn zeer belangrijke voedingsmiddelen. Iedereen kent de slogan: “2 ons groente en 2 stuks fruit” Wanneer fruit op de juiste manier in een dieet wordt verwerkt, is het een perfect afslankmiddel. De zomer is dus het goede moment om te gaan afslanken met het fruitdieet. In de zomermaanden i fruit aanzienlijk goedkoper want in deze tijd ook wel prettig is. In onderstaand overzicht staan de fruitsoorten met daarachter de hoeveelheid kilocalorieën per 100 gram. Aalbessen 24 kruisbessen 40 aardbeien 24 Lychees 76 Abrikozen 36 mango 60 Appel 40 Meloen 48 Avocado 126 Meloen (water) 36 Banaan 92 Papaja 32 Bosbessen 28 Peren 40 Druiven 64 Perziken 36 Frambozen 32 Pruimen 40 Pompelmoes 28 Sinaasappel 40 Kersen 52 Zwarte kersen 40 Kiwi’s 40 Zorg voor voldoende beweging, dat zorgt voor meer energie en voorkomt verlies van vetvrije massa. Verdeel de voedselopname in zoveel mogelijk kleine maaltijden. Eet voldoende eiwitten binnen moet krijgen. Per dag 1 à 2 multi vitamine tabletten innemen. In het fruitdieet wissel je twee dagen af met een dag waarop normale voeding eet. Op de normale dagen kun je voorzien in je minimale behoefte aan essentiële vetzuren. Vetzuren heb je nodig. Daarom neem je op de normale dagen 1 a 2 eetlepels olie. Op deze dagen moet je normaal eten, bak je eten zonder olie De porties fruit mag je naar eigen keuze indelen.  Maar denk erom dat je geen druiven, bananen of avocado’s eet !!! Koffie en thee zonder melk en suiker en mineraalwater kun je zowel op fruit- als op normale dagen drinken naar behoefte. Neem eens een kijkje bij de Verschillende gezonde manieren om af te vallen die we hebben staan op de site, waarschijnlijk zal er wel een methode bij staan die je aanspreekt en je helpt af te vallen.