Afvallen zonder dieet

Wat veel mensen die te kampen met wat meer kilo’s dan gewenst zich afvragen is of je kan afvallen zonder dieet?

Wat denk jezelf?  Is het mogelijk?

Wij denken dat het zeker wel mogelijk is. Het belangrijk om bepaalde richtlijnen te volgen die zorgen dat je de juiste gezonde voedingstoffen tot je neemt. Daar bedoelen we mee de juiste voeding op het juiste moment. Regelmaat en essentiële voedingsmiddelen kunnen je helpen afvallen zonder dieet. 

Ontbijt:

het onbijt zeer belangrijk om af te vallen zonder dieetWe beginnen met het ontbijt. Het ontbijt is een belangrijk onderdeel van je ‘dieet’. Deze mag eigenlijk niet overgeslagen worden omdat het je lichaam de benodigde voeding geeft om op te starten. Het geeft je lichaam de boost waarmee het de dag fris kan beginnen. Vult je benodigde essentiële voeding aan die je verbruikt hebt in de tijd dat je aan het slapen was. Wat deze voeding is ligt aan je voorkeur waarmee je de dag begint. Misschien ga je voor een schaaltje muesli met yoghurt, een aantal crackers of een paar boterhammen met wat beleg. Het ligt er helemaal aan wat je doelstelling is. Je doelstelling kan zijn dat je voor de lange duur geen trek meer wil hebben en een aantal uur vooruit kan met de voeding die je tot je genomen hebt. Dus geen snelle koolhydraten, deze zullen je suikerspiegel snel omhoog laten gaan en zullen je eerder een hongergevoel geven.

Tussendoortjes / Snacks:

Als je trek hebt tussen de maaltijden door, dan is het verstandig om een gezonde verantwoorde snack te nemen.

Wat is een gezonde snack?

Een gezonde snack of tussendoortje kan bijvoorbeeld een stuk fruit zijn of een volkoren product, shake net al gelang waar je voorkeur ligt. Wat ook belangrijk is met een tussendoortje dat het niet teveel is en daarbij een gezonde snack is. Te veel (ook) gezonde snacks of tussendoortjes zullen je zwaarder maken, dus met mate en om de verbranding op gang te houden.

Lunch en Diner:

gezond broodje tussendoorWe zullen niet inhoudelijk ingaan op de ingrediënten die je voor je lunch en diner kan gebruiken, dit is afhankelijk van het soort dieet je volgt. Met het dieet bedoelen we niet dat je letterlijk een dieet volgt, maar meer wat voor soort voeding je belangrijk vindt om je gewicht onder controle of stabiel te houden. En daarbij genoeg essentiële voedingsmiddelen binnen krijgt. Je kan gaan voor een eiwitrijk dieet waarbij je vanzelfsprekend eiwitrijke voeding zal eten. Dit kan gaan om magere kip- of kalkoenfilet als vlees met daarbij een lekkere salade of iets anders.  

Wel kan het handig zijn als je écht wil afvallen zonder dieet dat je richtlijnen voor je zelf hebt wat je wel en misschien beter niet kan eten. Op de website kun je verschillende manieren vinden die je kunnen helpen om jou richtlijn te bepalen. Zoals misschien wel het een goed eiwitdieet of het Afslank receptenboek die je duidelijke richtlijnen geven hoe je het beste kan afvallen zonder dieet. Het afslank receptenboek geeft je handvatten die je kan toepassen op je dagelijkse eetpatroon.

Als je bewust bent van wat je eet, welke soorten voedingsmiddelen en snacks of tussendoortjes je eet zal je al snel merken dat het minder moeilijk is om op je gewicht te letten. Gezond en bewust zijn over wat je eet. Daarbij de juiste mindset om er een gezonde levenstijl op na te houden waar je zelf de voordelen van zal ondervinden. Je zal je fitter en gezonder voelen, daarbij niet geheel onbelangrijk zal je een gezond gewicht krijgen. Het is soms écht wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet er echt klaar voor zijn met je lichaam en mind. Weeg goed af hoe je wilt afvallen en op welke manier. Met of zonder dieet, immers kan ondersteuning je net het extra zetje geven om door te gaan.