Het Ziekenhuisdieet

Afvallen met Het Ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet is een populair dieet om snel kilo’s kwijt te raken.  Maar is het geschikt voor jou om in korte tijd een effectieve manier om gezond af te vallen. Op die vraag gaan we iets dieper in op het dieet.

Snel Afvallen met het ziekenhuisdieet uit noodzaak

Oorspronkelijk komt het zoals de naam al doet vermoeden uit het ziekenhuis om patiënten snel af te laten vallen voor een urgente operatie of ingreep die plaats zou moeten vinden. Door het verlies van de kilo’s zal het risico beperkt zijn tijdens de geplande operatie. Dit gebeurt meestal in de gevallen als een operatie op zeer korte termijn plaats moet vinden. Dan zal dit als een soort crashdieet worden toegepast om de patiënt op een veilig gewicht te krijgen die nodig is op de belangrijke operatie of ingreep te kunnen uitvoeren. We zien de laatste tijd ook veel dat het populair is onder gezonde mensen die snel kilo’s kwijt willen raken en dat is natuurlijk wat we allemaal willen als we snel af willen vallen zou je denken.

Hoe het Ziekenhuisdieet werkt

Het dieet bestaat uit 5 dagen kleine maaltijden zoals bijvoorbeeld yoghurt, ei, fruit, geroosterd brood, mager vlees en rauwkorst. Suiker is helemaal niet toegestaan en vetten laat je zoveel mogelijk uit je dieet om de calorieën te beperken. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën is stukken minder. Met het dieet krijg je nog minder dan 1000 calorieën binnen per dag, gemiddeld genomen komt het er op neer dat je 1500 calorieën minder binnen krijgt als man. Dan hebben we het over de aanbevolen dagelijkse inname volgens het voedingscentrum. Als vrouw krijg je gemiddeld 1000 calorieën binnen. Het kan niet anders zijn dat je door deze afname van calorieën snel zal afvallen. Het grote nadeel is echter wel dat door deze snelle manier van afvallen je helaas niet de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Daar zal je als je dit dieet wil gaan volgen rekening mee moeten houden dat je daardoor sneller moe en futloos zal zijn en dat je weerstand achteruit zal gaan met alle gevolgen van dien. Daar moet je wel van bewust zijn als je deze vorm van diëten wil gaan volgen. Luisteren naar je lichaam is hierin een vereiste. Daarom zal ook niet worden aangeraden om het ziekenhuisdieet niet een te lange periode te volgen, ook al wil je graag snel afvallen en een strak slank lichaam.

Voordelen van het ziekenhuisdieet

 • Makkelijk te volgen dieet
 • Duidelijk wat je moet doen
 • Alles is voorhanden, gewoon in de supermarkt te koop.
 • Het is kort dieet
 • Snel resultaat

Nadelen van het ziekenhuisdieet

 • Het gewichtverlies is niet voor langere tijd
 • Zodra je stopt met het dieet, zal je weer aankomen (het jojo effect)
 • Constant hongergevoel (door de lage inname calorieën)
 • Kans op bijwerkingen door het gemis van essentiële voedingsstoffen zoals slap gevoel, futloos, vermoeidheid of hoofdpijnen.
 • Te lang het dieet volgen zal zeker voor gebrek zorgen van belangrijke voedingsstoffen.

Zoals je ziet hangt er ook een nadelig ‘prijskaartje’ aan het snel afvallen met dit dieet. Het dieet zal inderdaad in korte tijd zorgen voor het kwijt raken van kilo’s maar aangezien er toch meer nadelen dan voordelen zijn zouden wij niet aanraden om het ziekenhuisdieet te volgen.

Als je op een gezonde manier zou willen afvallen en de kilo’s ook weg wil houden hebben we een goed alternatief voor je waar je de nadelen zoals het ziekenhuisdieet niet zijn terug te vinden. We hebben het over Het afslank receptenboek Je zal met het Afslank receptenboek geen hongergevoel hebben of ander soort klachten.

De Afslank receptenbijbel geeft je een compleet overzicht waarin staat wat je mag en wanneer je het mag eten. Het is een gemakkelijk te volgen manier om af te vallen en daar bij gezond te blijven. Het is bijna niet nodig om er over na te denken wat je gaat eten, er zijn boodschappenlijstjes gemaakt om er voor te zorgen dat je de juiste voedingsmiddelen in huis kan halen. Dit zorgt er voor dat je het zeer gemakkelijk kan volgen en vol zal houden zonder alle nadelen. Daarbij blijven de kilo’s weg en zal je er een gezonde levensstijl aan over houden!

 • Kilo’s blijven weg!
 • Geen hongergevoel met deze methode
 • Niet nadenken over wat je moet gaan eten
 • Duidelijk en compleet weekschema en handige boodschappenlijstjes
 • Gezond afvallen met het receptenboek tot wel 8 kilo per maand
 • En nog veel meer voordelen.

snel en gezond afvallen