gezond ontbijt1. Ontbijt niet overlaan

Het is goed voor je stofwisseling te beginnen met een ontbijt. Als je geen ontbijt hebt gehad zal je voor de lunch al waarschijnlijk voor een snack gaan, die zeker niet goed is voor je, met teveel suiker. Ontbijt is een goede start om je lichaam op te starten.

2. Neem wat vaker de trap.

neem wat vaker de trap

Het nemen van de trap in plaats van de lift kan je in 12 weken al je taille laten slinken met 2%. Daarbij is het goed voor je beenspieren , doorbloeding en verbranding.

 

snoep3. Controleer je verlangen naar snack(s).

Als je trek in snoep hebt of gewoon hunkert naar iets met suiker, dan is het goed om te proberen hier niet aan toe te geven. Neem dan een stukje fruit, dit zijn gezonde suikers en stillen je trek gevoel. Als je het fruit op hebt zal je een goed gevoel hebben omdat je niet hebt toegegeven aan je ‘verslaving’.

 

 

drink genoeg water4. Maak een plan om meer water te drinken.

Je hebt jezelf al meerdere keren voorgenomen om meer water te drinken, maar vergeet het gewoon in te passen in je dagelijkse bezigheden. Wat misschien een tip kan zijn om het drinken van water te koppelen aan iets wat je vaak doet, terwijl je bezig bent. Bijvoorbeeld als je je email aan het checken bent. Dit doe je over het algemeen meerdere keren per dag, dus op die manier krijg je genoeg water binnen. Het kan ook natuurlijk met het nakijken van andere dingen.

 

groene thee - gezonde gewoonte5. Geen frisdrank, maar meer groene thee.

Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van groene thee je lichaamsvet zal verminderen. Het is zo goed en zo goed als calorie-arm. Daarbij zal het je dorst lessen 😉

 

 

blauweborden

6. Eet van kleinere borden en blauw van kleur.

Je eet al snel teveel als je van grote borden eet. Dus is het verstandig om te eten van niet al te grote borden. Daarbij is het nog beter als de kleur blauw zou zijn. Dit zou de eetlust moeten remmen. Geen idee of het werkt, maar je kan het allicht wel eens proberen

 

verstop snacks7. Houd ongezonde snacks uit het zicht.

‘Verstop’ junkfood zoals snoep en chips waar je ze niet kunt zien. Daardoor zou je minder eten. Zet dus niet een pot met dropjes op de tafel naast je laptop.

Het is bewezen als je het snoep in een kast of la ‘verstopt’ je 25% minder zou snoepen, dan wanneer je ze wel zou zien.

 

 

langzaam eten8. Eet je maaltijd langzaam

Door langzaam te eten geef je je maag de tijd om het eten te verteren en daarbij het signaal te geven dat je vol bent. Dit signaal geeft je aan te stoppen met eten. Dus zal je minder overeten

 

20% minder eten helpte je afvallen9. Probeer de 80-20 regel

We zijn over het algemeen gewend te blijven totdat we vol zijn. In Japan eten mensen tot ze 80% vol zijn. Ze hebben zelfs een naam voor deze natuurlijke manier (van afslanken) Haru Hachi Bu. Kort komt het er op neer om 20% minder voedsel te nemen dan dat je normaal zou nemen. Verschillende studies toonde aan dat de meeste mensen deze 20% niet missen. Dit kan je snel al wat pondjes opleveren, zonder al teveel moeite.

10. Wees niet te hard voor jezelf

be good to yourselfGeobsedeerd over het verliezen van gewicht kan contraproductief werken. Stress doet gekke dingen met je lichaam en kan tegen je werken met het verliezen van gewicht.  Probeer zoveel mogelijk kalm en zonder stress te blijven. Dit is niet altijd heel makkelijk in bepaalde situaties, maar verlies niet je hoofd en duik niet in het eten om je stress weg te eten. Later krijg je daar alleen maar spijt van.

Dit zijn een aantal veranderingen die niet ingrijpend zijn en toch op de lange duur wel effectief kunnen wezen. Het is wellicht te moeite waard te proberen.

We zullen snel weer wat tips en/of nieuwtjes delen op deze blog.